Home > Standarde > Body and Soul

Body and Soul

“Body and Soul” este un standard compus în 1930 de Johnny Green, pe versurile lui Frank Eyton, Edward Heyman şi Robert Sour. Piesa a fost lansată în spectacolul “Three’s a Crowd” de pe Broadway şi în scurt timp a devenit un hit. Timp de un an nu a putut fi difuzată la radio din cauza versurilor.

“Body and Soul” a fost înregistrată pentru prima dată de Louis Armstrong, în anul lansării. Interpretată şi de Ella Fitzgerald, Anette Hanshaw, Billie Holiday şi Frank Sinatra, piesa a devenit cu timpul un standard de jazz şi a fost folosita ca temă pentru filmul “Body and Soul” din 1947. Pe 11 octombire 1939, Coleman Hawkins înregistra propria variantă a acestui standard, realizând o improvizaţie de trei minute la saxofon tenor. Versiunea lui Hawkins a fost introdusă de Libraria Congresului American în Registrul Naţional de înregistrări, iar din 1973 “Body and Soul” ocupă un loc şi în Grammy Hall of Fame.

Vă propun să ascultăm o variantă a standardului “Body and Soul”, înregistrată pentru albumul “Duets II” al lui Tony Bennett, lansat pe 20 septembrie 2011. “Body and Soul” cu Tony Bennett şi Amy Winehouse…

0 Body and Soul

Leave a Reply